Tips på roliga julklappar

Att hitta julklappar som någon uppskattar och vill ha är väldigt svårt. Man kan leta i timmar men ändå känna att man inte hittar något man tycker passar eller som personen i fråga skulle bli glad över och det värsta som finns skulle väl vara att ge bort en present någon inte vill ha?

Utgå ifrån personens intressen

Det första du bör tänka på är att vara noga med att fråga personen. Vill du inte fråga så ska du vara noga med att iakta. Ibland vet heller inte personen vad den önskar sig och då är det också väldigt bra att iakta. Till exempel vad gillar personen? Vad säger personen att den inte har eller skulle behöva mer av? Det finns många sätt att luska ut vad personen egentligen behöver och vill ha, men det lättaste är att fråga den rakt ut. För att inte göra det allt för avslöjande vad du ska köpa, be personen skriva en önskelista med fler saker än en, som denna önskar sig.

Har du helt tappat fantasin över vad du ska köpa, gå in på en butik/affär som du vet att den du ska köpa presenten åt tycker om och brukar handla på. Då får personen köpa precis vad den vill och blir då förhoppningsvis nöjd med presenten.

Två inriktningar som brukar vara ”säkra kort” när det kommer till julklappar är roliga prylar, t.ex. teknikprylar, och upplevelser.

Börja i tid med julklapparna

Det du också bör tänka på är att börja i tid. Med tid menar jag inte ca. 2 månader innan som många tror är i tid (men som sedan alltid får stressa i slutändan). Jag menar mer 6 månader innan eller kanske till och med mer än så. Det är aldrig för tidigt att börja leta julklappar, dessutom har du sedan god tid att ångra dig om du skulle vilja köpa något annat och din ekonomi blir inte alls lika dålig i slutet av året som den blir och du stressköper alla klappar för årets sista lön. Gör dig själv en tjänst i stället och dela upp kostnaden för alla julklappar på olika löner.